راهنمای نویسندگان

 

راهنمای تهیه و تدوین مقالات در نشریه مهندسی سازه و ساخت

 

از مؤلفان گرامی تقاضا می‌شود، در ارسال مقالات به نکات زیر توجه فرمایند:

1- زبان مجله، فارسی و انگلیسی  است. مقالات به هر دو زبان فارسی و انگلیسی  قابل پذیرش بوده و مقالات فارسی باید همراه با چکیده انگلیسی باشند.

2- مقالات باید پژوهشی و حاصل تحقیق نویسنده یا نویسندگان در زمینه مهندسی سازه و ساخت یا علوم وابسته بوده و قبلاً در هیچ نشریه داخلی و خارجی چاپ نشده و یا به طور همزمان به مجلات دیگر ارسال نشده باشد.

3- مقالات ارسالی باید دارای بخشهای؛ عنوان کامل مقاله به زبان فارسی و انگلیسی؛ چکیده به زبان فارسی و انگلیسی؛ کلید واژگان به فارسی و انگلیسی؛ نام و نشانی نگارندگان به زبان فارسی  و انگلیسی؛ مقدمه، بدنه مقاله (شامل شرح مسأله، روش حل، تفسیر، صحت سنجی و راستی آزمایی و تحلیل نتایج)، نتیجه‌گیری، سپاسگزاری (اختیاری) و فهرست مراجع باشد.

4 -کلیه منابع مورد استفاده، شماره بندی (از شماره یک و به طور مسلسل) در متن مقاله در داخل کروشه  [] باشد و فاصله بین کلمات و کروشه رعایت شود. تعیین محل دقیق مراجع در متن و فهرست نمودن مراجع به ترتیب ظهور در متن مقاله ضروری است. مراجع باید به زبان انگلیسی باشد. از نوشتن مراجع به زبان فارسی پرهیز شود.

5 -از به کار بردن کلمات و اصطلاحات لاتین که دارای معادل متداول فارسی می باشند، اجتناب شود. در صورت ضرورت استفاده از واژه ی لاتین، معادل انگلیسی آن نیز داده شود.

6 -مسؤولیت کلیه متن و صحت و سقم مطالب مندرج در مقاله بر عهده نویسنده مسئول مقاله خواهد بود.

7- نشریه مهندسی سازه و ساخت حق رد یا قبول مقالات را برای خود محفوظ می‌دارد.

8-فرمت نشریه که در زیر آورده شده است رعایت شود و فایلهای ذکر شده در زیر در هنگام ارسال مقاله آپلود شوند.

9- لطفا مشخصات کامل نویسندگان و داوران پیشنهادی مخصوصا سمت و ایمیل ها را با دقت تکمیل کنید در غیر اینصورت به مقاله ترتیب اثر داده نخواهد شد.

10- طبق مقررات نشریه، متاسفانه دانشجویان عزیز نمی توانند نویسنده مسئول باشند.

 

 


الزامات ساختاری تهیه مقالات علمی- پژوهشی جهت ارسال به نشریه مهندسی سازه و ساخت

 

 

1-    عناوین مقالات باید شفاف و قابل فهم باشد. درصورت مطالعه موردی به این موضوع در عنوان اشاره شود.

 

2-    از آنجائیکه براساس مصوبات وزارت علوم و هیئت تحریریه، در ارزیابی اولیه مقالات از نرم افزارهای مشابه­ یاب استفاده می شود، لذا تأکید می شود فقط در صورتی مقالات مورد ارزیابی قرار میگیرند که حداکثر 20 % از متن مقاله دارای تشابه با سایر مقالات فارسی یا لاتین باشد، در غیر اینصورت قبل از ورود به پروسه داوری مقاله مورد نظر رد و برای نویسندگان محترم سوابق منفی لحاظ خواهد شد.

3-    نویسندگان محترم باید نام دقیق و کامل فارسی و لاتین خود را هم در فایل ارسالی و هم در سامانه ارسال مقالات بهمراه مرتبه دانشگاهی و علمی، بخش مورد فعالیت و دانشگاهی(سازمان) مورد فعالیت خود ذکر کنند. نویسنده مسئول حتماً باید از اعضای محترم هیأت علمی دانشگاههای داخلی یا خارجی باشند و ایمیل وی باید با اکانت دانشگاهی بوده و نام استاد نیز در فهرست اساتید دانشگاه های کشور قابل دسترسی باشد. وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی اعم از قراردادی، پیمانی و رسمی در تهیه مقالات مورد ملاک نیست. همکاری مهندسان، محققان، افراد غیر دانشگاهی و دانشجویان عزیز تحصیلات تکمیلی در تهیه و نگارش مقالات بعنوان احدی از مولفین نه تنها بلامانع است بلکه باعث ارتباط موثر بین علوم و صنعت می شود و مورد استقبال نشریه می باشد.

4-    چکیده مقالات باید موجز و خلاصه ای واقعی از مقاله باشد. چکیده باید دقیقاً دارای سه بخش خلاصه کلیات موضوع ( بین 2 تا حداکثر 4 خط)، خلاصه کار انجام شده در مقاله توسط نویسندگان( بین 2 تا حداکثر 4 خط) و خلاصه­ای از نتایج حاصله از مقاله( بین 2 تا حداکثر 4 خط) باشد. تأکید میشود حتماً در تهیه چکیده از این فرمت تبعیت شود در غیر اینصورت مقاله موردنظر از چرخه داوری حذف خواهد شد.

تبصره: از آنجائیکه مقالات به کاری که قبل از نوشتن مقاله شده است اشاره دارند، لذا حتماً می بایست از افعال ماضی و گذشته استفاده شود. بعنوان مثال نتایج نشان داد، این کار انجام شد، گردید و .....صحیح است. لازم است از نوشتن جملاتی از قبیل نتایج نشان میدهد یا خواهد داد، خواهد شد، می­شود و ...... اکیداً پرهیز شود.

5-    ساختار مقالات باید حتماً دارای ارکان اصلی مقدمه یا همان Introduction ، مرور اقدامات و کارهای گذشته یا همان Literature review در حد متعارف، برنامه مطالعه و شرح تحقیق و اجزای احتمالی آن، نتایج کلی و جزئی حاصله و بحث در موارد آن، صحت سنجی و راستی آزمائی، نتیجه ­گیری و در نهایت مراجع باشد.

تبصره1: درصورتیکه مطالعه صورت گرفته آزمایشگاهی بوده است باید حتماً به محل آزمایش و جزئیات SETUP آن، مشخصات و میزان مصالح دستگاه های مورد استفاده و مرجعیت آن آزمایشگاه به اختصار اشاره شود و تصاویر آزمایش به روشنی گویای اصالت و محل آزمایش باشد.

تبصره2: درصورتیکه مطالعات صورت گرفته بصورت عددی بوده است باید به جزئیات نرم افزار و مدل­های مورد استفاده و علل استفاده از آن مدل­ها بخوبی اشاره شود و علاوه بر آن خروجی ­های عددی مطالعه برگرفته از دیتاهای خروجی واقعی نرم افزار باشد و لوگوی نرم افزار هم باید در بالای تصویر بهمراه نسخه نرم افزار درج شده باشد.

تبصره3: درصورتیکه مطالعه صورت گرفته بصورت ریاضی، کدنویسی، آماری، میدانی و ....باشد نیز باید به جزئیات و مبانی کار و مسیرهای بسط فرمول­ها و حلقه­ های کدنویسی و فلوچارت .. دقیقاً اشاره و معلوم شود نتایج حاصله تا چقدر مسیر گذشته را توسعه داده است.

6-    بخش نتیجه­ گیری در حقیقت اصل و شیره تمام کار نویسندگان است. بهمین جهت باید علاوه بر اختصار همه نتایج حاصله از مطالعه در بندهای آن مشهود باشد. نتیجه ­گیری نباید دارای کلی گویی و مقدمه ­نویسی باشد و از طرفی نباید در این بخش از اشکال و گراف­ها و تصاویر و جداول استفاده شود و بلکه هم خطوط این بخش باید بصورت متنی(text) باشد. علاوه بر آن نتیجه­ گیری باید بصورت کمی ردیف­ گذاری شود و هر ردیف شامل یک نتیجه مشخص باشد. در هر ردیف از نتیجه باید معلوم شود این بخش از نتیجه­ گیری از کدام بخش از مطالعه منتج شده و در صورتیکه یافته­ ها بصورت عددی باشند باید میزان رشد و یا کاهش آن و نتیجه و مفهوم حاصله از آن بخوبی و وضوح بیان شود. همچنین باید نوآوری و تازگی نتایج حاصله در هر یک از ردیف ها به وضوح مشخص شده باشد.

7-    راستی­ آزمایی خصوصاً برای مقالاتی که کار عددی یا ریاضی یا آماری یا میدانی می­ کنند بسیار مهم است. نویسندگان باید توجه داشته باشند که برای صحت­ سنجی کاری که انجام داده ­اند این مهم باید با بهره­ گیری از یکی از آخرین کارهای روز دنیا تطبیق و راستی­ آزمایی گردد تا به صورت کار و نتایج حاصله اطمینان شود.

8-    مراجع باید دقیق و براساس فرمت نوشتاری مجله و البته با تأکید مهم بر تازگی و به روز بودن باشد. دست کم یک سوم از مراجع باید در ردیف مقالات و تحقیقات سالهای اخیر( سه سال گذشته از تولید مقاله حاضر) باشد.

9-    از آنجائیکه اشاره به مقالات منتشر شده در نشریه مهندسی سازه و ساخت و ارجاع به آنها باعث افزایش رتبه نشریه می­ شود لذا توصیه می شود در صورتیکه درخصوص مطالعه انجام شده مقاله­ ای توسط نشریه قبلاً به چاپ رسیده و از محتوی آن در مراجع استفاده شده است. نام دقیق مقاله و نویسندگان آن در مراجع درج شود.

10-   اشکال باید رنگی، واضح و اصل باشند.

11-    حداقل صفحات مقاله 10 و حداکثر آن 20 صفحه باشد. توجه شود که اصل کارها باید موارد مورد مطالعه باشد و از گسترش مقدمه و مرور ادبیات و کلیات نویسی اکیداً پرهیز شود.

 

  

 

 


 

محدودیت ها و موارد مهم

  • تعداد صفحات حداقل 10 صفحه و حداکثر 20 صفحه

  • چکیده فارسی حداقل 200 کلمه و حداکثر 300 کلمه

  • چکیده انگلیسی حداقل 200 کلمه و حداکثر 300 کلمه

  • مراجع/منابع حداقل 10 مرجع. لطفا سعی شود تا اکثر مقالات استفاده شده از 10 سال گذشته باشد.

 


 

فایل های ضروری

عنوان لینک دانلود
تعهد نامه علمی که باید توسط نویسنده مسئول (عضو هیات علمی) تکمیل و به عنوان فایل های تکمیلی/ اضافی آپلود شود
 تعهدنامه علمی
نمونه فایل اصل مقاله

فایل ورد

فایل پی دی اف

 نمونه فایل چکیده به زبان انگلیسی

فایل ورد

فایل پی دی اف 
فرم نعارض منافع

فایل ورد

 


 

نوشتن مراجع (مهم)

 

بخش مراجع در انتهای مقاله قرار ‌گیرد و عنوان آن دارای شماره نیست. تمام مراجع حتماً باید در متن مقاله مورد ارجاع واقع شده باشند. کلیه ی منابع مورد استفاده، شماره بندی (از شماره یک و به طور مسلسل) در متن مقاله در داخل کروشه [] باشد (اعداد فارسی) و فاصله بین کلمات و کروشه رعایت شود. تعیین محل دقیق مراجع در متن و فهرست نمودن مراجع به ترتیب ظهور در متن مقاله ضروری است. مراجع باید به زبان انگلیسی باشد. از نوشتن مراجع به زبان فارسی پرهیز کنید. بهتر است در آخر هر مرجع در صورت موجود بودن، doi را  بنویسید.

 

فرمت نوشتن مراجع (در صورتی که رعایت نشود، مقاله شما مورد بررسی قرار نمی گیرد):

 

به صورت کلی نوشتن مراجع به صورت زیر است (لطفا دقت کنید و مواردی که ایتایک هستند به همان صورت بنویسید):

 [1] Last name, First Initial. (Year published). Title. City: Publisher, Page(s)

 

 کتاب با یک نویسنده:

 [2] Last name, First initial. (Year published). Title. Edition. (Only include the edition if it is not the first edition) City published: Publisher, Page(s).

 کتاب با دو نویسنده یا بیشتر:

 [3] Last name, First initial. and Last name, First initial. (Year published). Title. City: Publisher, Page(s).

 مقالات چاپی:

 [4] Last name, First initial. (Year published). Article title. Journal, Volume (Issue), Page(s).

 مقالات آنلاین:

 [5] Last name, First initial. (Year published). Article Title. Journal, [online] Volume(Issue), pages. Available at: URL [Accessed Day. Month. Year].

 مقالات کنفرانس (Conference Proceedings):

 [6] Last name, First initial. (Conference Year). Title of Paper or Proceedings. In: Name or Title of Conference. City: Publisher of the Proceedings, pages.

 وب سایت:

 [7] Website name, (Year published). Page title. [online] Available at: URL [Accessed Day Mo. Year].

 پایان نامه:

 [8] Last name, First initial. (Year published). Dissertation title. Academic Level of the Author. Name of University, College, or Institution.

 انتشارات دولتی:

 [9] Government Agency OR Last name, First Initial., (Year published). Title of Document or Article. City published: Publisher, Page(s).

 گزارش:

 [10] Last name, First Initial. OR Corporate Author (Year published). Title. [online] City published: Publisher, Pages used. Available at: URL [Accessed Day. Month. Year].

 

 


 

ضرورتهای مقاله نویسی

 

در حال حاضر فشار بر روی پژوهشگران برای انتشار مقاله و در عین حال تعداد نشریات رو به  افزایش است. این موضوع می تواند به طور کلی روی مقالات تاثیر جدی بگذارد. این موضوع سبب می شود تا اهمیت آموزش و راهنمایی پژوهشگران مبتدی در مورد نحوه ارسال مقالات به مجلات علمی-پژوهشی و یا ISI بیش از پیش افزایش یابد. هیات تحریریه و مسئولین نشریه علمی-پژوهشی مهندسی سازه و ساخت می کوشند تا آموزشهای لازم را برای نوشتن یک مقاله خوب به نویسندگان عرضه کنند.

 

باید توجه داشت که اگر شما در نوشتن مقاله خود اشتباه کنید این مقاله می تواند برای شما هم انتشار و هم مصیبت باشد.

 

زیرا یک مقاله ضعیف و مشکل دار، می تواند زندگی حرفه ای یک پژوهشگر را خراب کند.

 

بقول قدیمی ها شما در برداشت اول، فقط یک شانس برای شناساندن خود دارید.

 

اگر شما یک مقاله بی کیفیت را به یک نشریه ارسال کنید، دو حالت دارد:

 

حالت اول: این مقاله ممکن است توسط سردبیران و یا داوران رد شود که این موضوع می تواند آسیب قابل توجهی به شما بزند. البته این آسیب باعث می شود شما در آینده دقت بیشتری در نوشتن مقاله کنید.

 

حالت دوم: این حالت بدترین حالت ممکن است! این مقاله ممکن است در فرآیند بررسی توسط داوران و سردبیر به طور خیلی ناباورانه موفق باشد و مقاله شما پذیرفته شود. این حالت یک مصیبت است! زیرا در این صورت، زمانی که مقاله شما منتشر می شود، به صورت الکترونیکی در وبسایت نشریه و پایگاه های علمی نمایه کننده، آرشیو و قابل مشاهده باقی خواهد ماند و تمام جهان تا زمانی که آرشیو های الکترونیکی در دسترس هستند می توانند این مقاله را مشاهده و  بخوانند. در آنجا، در صورتی که کیفیت مقاله شما پائین، یا موضوعی تکراری داشته باشد و یا از مقالات دیگران کپی برداری کرده باشید، علاوه بر عقوبت آن برای مؤلفین و سازمان/دانشگاه مربوطه، برای داوران و هیات تحریریه نیز مشکلات فراوانی ایجاد می کند و ارزش نشریه را کاهش می دهد.

 

بنابراین از همه مؤلفین عزیز تقاضا می شود موارد زیر را قبل از تهیه مقاله حتما انجام داده و سپس نسبت به تهیه و ارسال مقاله اقدام نمایند:

 

1) تحقیقات منتشر شده قبلی در زمینه تخصصی خود را نادیده نگیرید و آنها را مطالعه کنید.

 

2) آسان ترین راه را انتخاب نکنید، متن ها، شکل ها و ... را کپی برندارید و تقلب نکنید.

 

3) موارد کلیدی و اجزای مهم را در مقاله ارائه کنید.

 

4) به مقالات منتشر شده قبلی بی احترامی نکنید و به آنها ارجاع دهید.

 

5) تحقیق انجام شده و سهم خود را در پیشرفت این زمینه تخصصی دست بالا نگیرید.

 

6) از نوشتن ابهامات و تناقضات در مقاله خود دوری کنید.

 

7) اظهارات دیگران را به درستی ارجاع دهید.

 

8) اظهار نظرهای شخصی را به عینی ترجیح ندهید.

 

9) به فرمت نشریه، نگارش، دستور زبان، شکلها، جداول و موارد ذکر شده در قسمت راهنمای نویسندگان اهمیت دهید.

 

10) نظرهای سردبیران و داوران را جدی بگیرید.

 

دکتر پوریا دشتی

مدیر داخلی نشریه علمی-پژوهشی مهندسی سازه و ساخت